Vriesdroog koffie & Freshbrew koffie

Vriesdroog koffie
Het proces vriesdrogen verloopt als volgt, van koffiebonen wordt koffie gezet. De vloeibare koffie wordt bevroren. De koffie ijs wordt heel fijn vermalen tot korreltjes. De korreltjes gaan in een speciale drukkamer en worden vacuum gezogen. Daardoor gebeurt er iets geks, het bevroren water in de koffiekorreltjes 'sublimeert'. Dat wil zeggen, het verdampt zonder eerst te smelten. Zo houdt je 100 % pure koffie over. Net als freshbrew en snelfilterkoffie komt oploskoffie voor in verschillende melanges en brandinggraden.

Vriesdroog apparatuur

Afhankelijk van uw werksituatie is er altijd een apparaat wat bij uw organisatie past qua keuze mogelijkheden en snelheid van uitgifte per product.
De apparaten geven in 7 seconden een vers gezet kopje koffie, met name deze apparatuur is geschikt voor bedrijven die korte koffie pauzes hebben en waar behoefte is aan snelheid.

Freshbrew koffie
Koffie is altijd een melange, een mengsel van verschillende soorten bonen. De bonen groeien aan een koffieplant. Twee soorten koffiestruiken zijn echt belangrijk voor de koffiecultuur, namelijk de Arabica en de Robusta. De Arabica levert tussen de 65-75 % van de wereldproductie en is van een uitstekende kwaliteit. De hoeveelheid cafeine ligt relatief laag, van 0,8 tot 1,3 %.

De Robusta is van een iets minder goede kwaliteit, de smaak van de boon is erg pittig. Dit levert wel een herkenbare bijdrage aan de uiteindelijke melange. Het geheim van de uiteindelijke smaak van het aroma van de koffie schuilt in het deskundig mengen en branden van de verschillende soorten koffiebonen.

Freshbrew apparatuur

De apparaten geschikt voor die bedrijven waar de gehele dag door koffie wordt gedronken, u heeft al een vers kopje koffie binnen 18 seconden. 

Sterke eigenschappen van vriesdroog en freshbrew apparatuur